Softcover
Terug naar vorige pagina

Paperback bindwijze

Paperback, ook wel bekend als “softcover”, is een bindwijze om je boek te laten binden waarbij de rug en de vellen van het binnenwerk met lijm aan elkaar gebonden zijn. De rug is veelal slap en buigzaam. De kaft bij een paperback is gemaakt van een papiersoort dat zwaarder is dan de pagina’s in het boek. De omslag wordt dan bedekt met een plastic laagje om als kaft te kunnen dienen. De zo genoemde softcover is gelijmd gebonden. Deze bindwijze heet ook wel perfect bind. Perfect bind kan met purbelijming (koud) of hotmeltlijm.

Voor- en nadelen van softcover (paperback)?

Voordelen van paperback zijn:

 • Paperback drukwerk is lichter en kleiner dan bij hardcover
 • Goedkope manier van boek drukken, zeker bij hogere oplagen
 • De paperback variant van een boek is makkelijker te vervoeren
 • Nadelen van paperback zijn:

 • Het boek blijft niet goed open liggen
 • Paperback drukwerk is fragieler dan hardcover
 • optimaledruk_iconOptimaal drukprocédé

  Afhankelijk van de oplage en de bedrukking kiezen wij het meest optimale drukproces. Om kleine oplagen betaalbaar te maken kiezen wij voor digitaal drukken, terwijl grotere producties in offset worden gedrukt. Zo kunt u een boek goedkoop laten drukken in de beste kwaliteit.

  klantenserviceiconKlantenservice en advies

  Ons team heeft ruime ervaring met het drukken van boeken, geeft u graag adviezen, heeft ideeën waaraan u zelf niet heeft gedacht en zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft naar de productie. Van onze ontwerpers tot het transport van binder naar afleveradres zorgen wij ervoor dat uw boek conform uw specificaties wordt gemaakt en lossen wij eventueel voorkomende problemen op.

  concurrendeiconConcurrerende prijzen

  Door steeds te kiezen voor optimale productieprocessen en goede prijsafspraken met specialisten bieden wij zeer scherpe prijzen. Wilt u softcover of hardcover boeken goedkoop laten drukken, dan is Boek-laten-drukken de juiste partner.