Vraag offerte aan

Hardcover boek ‘Historie van de Lucasscholen in kort bestek’

Geschreven door Marry Remery-Voskuil 

In opdracht van communicatiebureau Impulsar in Uitgeest hebben wij een schitterend vormgegeven boek met hardcover gemaakt over de geschiedenis van de Lucasscholen in Zuid- en Noord Holland.

Het boek heeft een harde kaft met mat laminaat en in full colour gedrukt op de buitenzijde en zwart-wit op de binnenzijde van het omslag. Het binnenwerk gedrukt in full color is op 135 grs silk mc en bevat prachtige nostalgische zwart-wit en kleurenfoto’s. De schutbladen gedrukt in full colour zijn op 120 grs houtvrij offset. Tevens is dit hardcover boek voorzien van witte kapitaalbandjes**, wat het geheel extra cachet geeft. Het aantal pagina’s van het binnenwerk is 232 pagina’s.

De bindwijze is hardcover, genaaid gebrocheerd met rechte rug, met kneep*. Extra mooi is de liggende verhouding van het boek, oblong genaamd.

De oplage van dit hardcoverboek was 500 exemplaren.

Complimenten over de uitvoering

Na ontvangst van de modellen belde de auteur gelijk met complimenten over de uitvoering.

Voor Impulsar hebben wij al meer zeer geslaagde boekproducties mogen maken:

‘De reden waarom we werken met Zwarthoed visuele communicatie is omdat we weten dat jullie meedenken en zorgen voor een onberispelijk eindresultaat. We hebben vele boeken, folders en huisstijlen samen gerealiseerd naar volle tevredenheid.

Expertise en advies is een belangrijke toegevoegde waarde voor ons. Bij Zwarthoed zit je goed!’

Wilt u ook een boek laten drukken? Neem dan contact met ons op via info@zwarthoed.nl

* een kneep in het omslag is de inkeping waarmee veel boeken zijn voorzien om het openslaan van de hardcover te vergemakkelijken. Het heet ‘kneep’ of ‘gekneept’, omdat het papier van buitenzijde omslag en het schutblad op deze plaats machinaal bij elkaar zijn geknepen. Waar de kneep zit is geen karton, zodat het daar wat dunner en buigzaam is.

** een kapitaaltje of kapitaalbandje is het stoffen bandje aan de boven- en onderzijde van het boekblok in de rug van een hardcover. Vroeger waren kapitaaltjes functioneel, zij beschermen namelijk het boekblok tegen indringende insecten en stof. Tegenwoordig is het kapitaaltje voornamelijk tot sier van het boek, waarbij echter toch enige bescherming geeft. Het moderne kapitaaltje is fabrieksmatig gemaakt op een bandje, dat eenvoudig op de rug van het boekblok wordt gelijmd.