Genaaid gebonden
Terug naar vorige pagina

Genaaid gebonden oftewel Hardcover bindwijze

Dit is de mooiste en meest duurzame bindwijze. Bij de harcover binding, oftewel genaaid gebonden, worden de katernen aan elkaar genaaid met garen. Het omslag of de band bestaat uit een voorplat, achterplat en de rug. De band is van hard karton en wordt voorzien van knepen waarop deze wordt opengevouwen. Het binnenwerk wordt met schutbladen aan de band gehecht, waardoor het niet over de hele dikte aan de rug vastzit. Als het boek openligt zit er ruimte tussen het binnenwerk en de rug, waardoor het boek goed open kan liggen.
 

Waarom Hardcover?

De voordelen om een boek in hardcover te laten drukken zijn de luxe uitstraling en afwerking van deze manier van bindwijze. Een hardcover boek gaat bijvoorbeeld veel langer mee dan een paperback en maakt het daarom een duurzamer product. Alleen boeken met een hardcover kunnen worden uitgevoerd met schutbladen. Voor de schutbladen wordt meestal wit papier gebruikt, maar dit kan natuurlijk ook gekleurd papier zijn. Schutbladen kunnen ook worden bedrukt met foto’s of tekeningen.

optimaledruk_iconOptimaal drukprocédé

Afhankelijk van de oplage en de bedrukking kiezen wij het meest optimale drukproces. Om kleine oplagen betaalbaar te maken kiezen wij voor digitaal drukken, terwijl grotere producties in offset worden gedrukt. Zo kunt u een boek goedkoop laten drukken in de beste kwaliteit.

klantenserviceiconKlantenservice en advies

Ons team heeft ruime ervaring met het drukken van boeken, geeft u graag adviezen, heeft ideeën waaraan u zelf niet heeft gedacht en zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft naar de productie. Van onze ontwerpers tot het transport van binder naar afleveradres zorgen wij ervoor dat uw boek conform uw specificaties wordt gemaakt en lossen wij eventueel voorkomende problemen op.

concurrendeiconConcurrerende prijzen

Door steeds te kiezen voor optimale productieprocessen en goede prijsafspraken met specialisten bieden wij zeer scherpe prijzen. Wilt u softcover of hardcover boeken goedkoop laten drukken, dan is Boek-laten-drukken de juiste partner.