boek met stofomslag Vraag offerte aan

Het stofomslag

Het stofomslag was vroeger bedoeld ter bescherming van het genaaid gebonden boek. Het originele gebonden boek had vaak een hardcover omslag van linnen, leer, perkament of stof, het stofomslag werd daar omheen gelegd.

Stofomslag voor een optimale uitstraling

.
Tegenwoordig wordt het ook gebruikt om een boek een bepaalde uitstraling mee te geven. Vroeger werden stofomslagen zowel bij softcover boeken als bij hardcover boeken gebruikt. Tegenwoordig voornamelijk bij hardcover gebonden boeken.

Indeling: de voorpagina, rug en achterpagina worden meestal gebruikt om de boodschap uit te dragen en eventuele lovende recensies te plaatsen. Op de achterzijde of achterste flap zet men vaak een kleine samenvatting of iets over de auteur. In de Nederlandse en Engelse markt wordt de tekst leesbaar op de rug gezet als het boek met de voorpagina naar boven ligt in tegenstelling tot Duitse en Zuid-Europese landen, waar de titel voor Nederlandse begrippen onleesbaar wordt geplaatst.

Afwerking: Een stofomslag kan ter verfraaiing van het boek uitgevoerd worden met linnen-, soft-touch-, mat- of glanslaminaat, foliedruk, spot UV lak of embossed spot UV.

Wilt u ook een boek laten drukken? Neem dan contact met ons op via info@zwarthoed.nl
Boek-laten-drukken / Zwarthoed visuele communicatie maakt al 60 jaar de mooiste soft- en hardcover boeken met of zonder stofomslag.